We are very pleased to be holding this years Festivaldelgusto at the Castello di Monterado in the Marche region of Italy, and we are now planning for other food and wine events and also tours to be held at this beautiful venue in the future.
The Castello di Monterado is an absolutely stunning venue situated in the small village of Monterado in central Marche which was founded in 1267, it is about 15 km from the Adriatic coast and the beautiful seaside resort town of Senigallia.
The present building dates back to the early 1700's and was designed by architect Luigi Vanvitelli, but is close to an ancient church which was part of a Hermitage which dates from the year one thousand. It has a long and varied history belonging to many noble families over the centuries and was badly damaged in the second World war by bombing, but the present family have undertaken a long and detailed restoration of the main Castello building.
Siamo molto lieti di poter organizzare il Festivaldelgusto di quest'anno al Castello di Monterado nelle Marche, Italia, e stiamo ora pianificando non solo il Festival ma anche una serie di mini tour enogastronomici con sede in questa meravigliosa location.
Il Castello di Monterado si trova nella cittadina di Monterado nella parte centrale della Marche, a circa 15km dalla costa e dalla città di Senigallia ed è stato fondato nel 1267.
La costruzione attuale è del 1700 ed è stata progettata dall'architetto Luigi Vanvitelli a ridosso dell'antica chiesa che era parte dell'eremo originario e datato a quasi un millennio fa. Il sito ha una lunga e travagliata storia legata alle molte famiglie nobiliari che vi si sono succedute in ultimo i gravi danneggiamenti subiti durante la Seconda Guerra Mondiale ma, grazie ad un meticoloso progetto di restauro voluto dagli attuali proprietari, oggi il castello è un perfette condizioni.
The Castello has a large underground cantina area with vaulted ceilings and a fully equiped industrial kitchen which is used for functions and as a superb wedding venue, but we prefer to hold our smaller and more initmate event in the older kitchen area near the courtyard.
So this year the festival will take place in the courtyard and grounds of the main building, with some of the preparation and cooking being done in the old kitchen area just off the main courtyard itself, this is also where the producers will be located.
Guests from both Italy and also the UK, Holland, the US, Canada and Australia will be coming to the event on the Saturday evening to meet the local Marchigiani food and wine producers, and to try their food and wines.
After the main event guests and producers will make their way to the local Monterado village restaurant where there will be an open air evening meal, with the dishes prepared from produce supplied by the artisan producers present at the festival.
Il Castello presenta un'ampia cantina con volte a botte e moderne cucine usata oggi spesso come location per matrimoni ma nel nostro caso abbiamo deciso di tenere il Festivaldelgusto nelle più piccole ed autentiche cucine originarie, a ridosso del giardino interno.
Quindi quest'anno il Festival avrà luogo nella corte interna e nel pianterreno del palazzo principale, con la preparazione di alcuni dei piatti della serata nelle cucine originali e con i produttori situati subito al di fuori di esse.
Ospiti tanto dall'Italia che dall'Ighilterra, Olanda, America, Canada e Australia, saranno presenti all'evento di Sabato 27 Settembre per inconrare i produttori marchigiani e conoscere le loro specialità.
A seguire i produttori e gli ospiti si uniranno per una cena nell'adiacente ristorante dove si terrà un buffet all'aerto con piatti a base dei prodotti portati dai rpoduttori che prenderanno parte all'evento.
The Festivaldelgusto has proved to be popular with both guests and producers and this year we are expecting an increase in the size of both the number of guests attending and also the number of food and wine producers who will be present. The Castello lends itself perfectly to hosting these type of prestigious food events and we are very lucky to be working closely with the owners to make this years festivaldelgusto the best so far.
This year the producers taking part will include several small organic olive oil makers, several producers of typical Le Marche wines, pasta, bread, cheese, meat and sauce makers as well as a unique honey producer.
Guests will include members of Slow Food London and Norwich, a wine producer from Tuscany, several food consultants and buyers from the UK, business people in the food industry from Australia, Holland and the US as well as visitors with an interest in Italian artisan food and wine from several European countries, Canada, the US and Australia.
Il Festivaldelgusto è stato molto popolare lo scorso anno con produttori e pubblico e da qui la decisione quest'anno di ingrandire l'evento sia in termine di location che di numero di ospiti presenti e di produttori partecipanti. Il castello è la cornice perfetta per questo genere di eventi esclusivi e siamo lieti di poter lavorare a stretto contatto con il proprietario nella realizzazione.
Tra i produttori che parteciperanno quest'anno avremo diversi oli biologici, produttori di vini tipici regionali, pasta, pane, formaggi, slaumi e miele.
Tra gli ospiti saranno presenti membri di Slow Food London e Norwich, produttori dalla Toscana, diversi tra esperti del settore enogastronomico e mercato Inglese, Australiano, Americano e Olandese così come visitatori con un forte interesse per il cibo artigianale Italiano.
The Castello di Monterado is an absolutely stunning venue situated in the small village of Monterado in central Marche which was founded in 1267, it is about 15 km from the Adriatic coast and the beautiful seaside resort town of Senigallia.
The present building dates back to the early 1700's and was designed by architect Luigi Vanvitelli, but is close to an ancient church which was part of a Hermitage which dates from the year one thousand. It has a long and varied history belonging to many noble families over the centuries and was badly damaged in the second World war by bombing, but the present family have undertaken a long and detailed restoration of the main Castello building.
Siamo molto lieti di poter organizzare il Festivaldelgusto di quest'anno al Castello di Monterado nelle Marche, Italia, e stiamo ora pianificando non solo il Festival ma anche una serie di mini tour enogastronomici con sede in questa meravigliosa location.
Il Castello di Monterado si trova nella cittadina di Monterado nella parte centrale della Marche, a circa 15km dalla costa e dalla città di Senigallia ed è stato fondato nel 1267.
La costruzione attuale è del 1700 ed è stata progettata dall'architetto Luigi Vanvitelli a ridosso dell'antica chiesa che era parte dell'eremo originario e datato a quasi un millennio fa. Il sito ha una lunga e travagliata storia legata alle molte famiglie nobiliari che vi si sono succedute in ultimo i gravi danneggiamenti subiti durante la Seconda Guerra Mondiale ma, grazie ad un meticoloso progetto di restauro voluto dagli attuali proprietari, oggi il castello è un perfette condizioni.
The Castello has a large underground cantina area with vaulted ceilings and a fully equiped industrial kitchen which is used for functions and as a superb wedding venue, but we prefer to hold our smaller and more initmate event in the older kitchen area near the courtyard.
So this year the festival will take place in the courtyard and grounds of the main building, with some of the preparation and cooking being done in the old kitchen area just off the main courtyard itself, this is also where the producers will be located.
Guests from both Italy and also the UK, Holland, the US, Canada and Australia will be coming to the event on the Saturday evening to meet the local Marchigiani food and wine producers, and to try their food and wines.
After the main event guests and producers will make their way to the local Monterado village restaurant where there will be an open air evening meal, with the dishes prepared from produce supplied by the artisan producers present at the festival.
Il Castello presenta un'ampia cantina con volte a botte e moderne cucine usata oggi spesso come location per matrimoni ma nel nostro caso abbiamo deciso di tenere il Festivaldelgusto nelle più piccole ed autentiche cucine originarie, a ridosso del giardino interno.
Quindi quest'anno il Festival avrà luogo nella corte interna e nel pianterreno del palazzo principale, con la preparazione di alcuni dei piatti della serata nelle cucine originali e con i produttori situati subito al di fuori di esse.
Ospiti tanto dall'Italia che dall'Ighilterra, Olanda, America, Canada e Australia, saranno presenti all'evento di Sabato 27 Settembre per inconrare i produttori marchigiani e conoscere le loro specialità.
A seguire i produttori e gli ospiti si uniranno per una cena nell'adiacente ristorante dove si terrà un buffet all'aerto con piatti a base dei prodotti portati dai rpoduttori che prenderanno parte all'evento.
The Festivaldelgusto has proved to be popular with both guests and producers and this year we are expecting an increase in the size of both the number of guests attending and also the number of food and wine producers who will be present. The Castello lends itself perfectly to hosting these type of prestigious food events and we are very lucky to be working closely with the owners to make this years festivaldelgusto the best so far.
This year the producers taking part will include several small organic olive oil makers, several producers of typical Le Marche wines, pasta, bread, cheese, meat and sauce makers as well as a unique honey producer.
Guests will include members of Slow Food London and Norwich, a wine producer from Tuscany, several food consultants and buyers from the UK, business people in the food industry from Australia, Holland and the US as well as visitors with an interest in Italian artisan food and wine from several European countries, Canada, the US and Australia.
Il Festivaldelgusto è stato molto popolare lo scorso anno con produttori e pubblico e da qui la decisione quest'anno di ingrandire l'evento sia in termine di location che di numero di ospiti presenti e di produttori partecipanti. Il castello è la cornice perfetta per questo genere di eventi esclusivi e siamo lieti di poter lavorare a stretto contatto con il proprietario nella realizzazione.
Tra i produttori che parteciperanno quest'anno avremo diversi oli biologici, produttori di vini tipici regionali, pasta, pane, formaggi, slaumi e miele.
Tra gli ospiti saranno presenti membri di Slow Food London e Norwich, produttori dalla Toscana, diversi tra esperti del settore enogastronomico e mercato Inglese, Australiano, Americano e Olandese così come visitatori con un forte interesse per il cibo artigianale Italiano.
Comments
Post a Comment